Sommerlæsning

af Christina

Er du også en af dem, der bruger mere tid foran bogreolen end foran tøjskabet, når kufferten skal pakkes til ferie? Det er jeg, og selvom det er svært at vælge (hvem har dog også fundet på den max 20 kilo-regel?), så nyder jeg faktisk at stå og summe foran bogreolen eller browse hylderne hos min boghandler for at finde de helt rigtige bøger, at tage med.

Har du brug for lidt inspiration til din pakkeliste, så er her mine bud på god sommerlæsning.

3 gode til strandstolen

minmorsiger

Min mor siger af Stine Pilgaard

Pilgaard er sjov. Virkelig sjov. Længere er den bare ikke. Så hvis du er til skæve karakterer og morsomme dialoger, så er denne lige noget for dig.

I Min mor siger møder vi en ung kvinde, der bliver forladt af sin kæreste og flytter ind i sin fars præstegård. Mens hun dvæler i selvmedlidenhed, ryger smøger og filosoferer over kærligheden, blander omverden sig med velmente råd. Specielt hendes mor, der taler gennem slogans og deler ud af sin livserfaring, er ved at drive vores hovedperson til vanvid.

Hvis du kan lide den, bør du også pakke Lejlighedssange af samme forfatter, der er mindst lige så morsom, finurlig og velskrevet.

 

nogetomvitus

Noget om Vitus af Sigurd Hartkorn Plaetner

En, på samme tid, sød og hjerteskærende fortælling om det at være ung, rodløs og vildt forelsket. Vitus har ikke helt styr på livet, men en aften til en fest møder han Emma, der slår benene væk under ham, og de to tager ud på en livsforandrende rejse sammen. Historien er skrevet i et kækt og meget nutidigt talesprog, der holder læseren fanget fra første til sidste side. Jeg læste denne bog i ét hug og blev efterladt med en følelse af sorg, men også af en glæde, som er meget svær at beskrive.

Tip: husk kleenex!

 

 

berlinerpoplerne

Berlinerpopler-serien af Anne B. Ragde

Anne B. Ragdes højtelskede fortælling om en slægtsgård, tre brødre, en hemmelig datter og en hel masse grise er nu samlet i en ny lækker paperback. Denne familiesaga var en af den slags læseoplevelser, hvor jeg var fanget fra første linje og nærmest blev desperat, da jeg sad i slutningen af bind to og endnu ikke havde fået købt bind tre.

På den forfaldne slægtsgård uden for Trondheim bor Tor Neshov sammen med sin gamle mor, sin forkuede far og alle grisene i stalden. Hans lillebror, Margido, er ungkarl og bedemand inde i byen. Erlend, den yngste bror, stak af til Købehavn og sprang ud som bøsse.
Da brødrenes mor får et slagtilfælde, samles de tre brødre ved dødslejet.

En helt fantastisk serie, som du meget passende kan bruge sommeren på at læse, inden bind 4 udkommer d. 27. september.

 

Det skal jeg selv læse

Denne sommer har jeg en ferie, der byder på mange forskellige oplevelser, så der skal pakkes med omhu. Her kan du læse lidt om nogle af de bøger, jeg har planer om at fylde kufferten op med.

Min geniale veninde af Elena Ferrante

Det er næsten pinligt, at jeg ikke har fået læst Napoli-serien endnu med alle de fantastiske ting, jeg har hørt om den. Så nu skal det altså være. Min geniale veninde handler om venskabet mellem Elena og Lila og deres liv i 50’ernes Italien. Historien begynder, da de er bare otte år gamle og slutter, når pigerne er fyldt seksten. Der findes yderligere to bøger i serien, som skulle være mindst lige så gode. Har du læst dem?

Skæbne og Hævn af Lauren Groff

Jeg elsker omslaget på denne bog, og som om dette ikke var grundlag nok for at læse den, så har Obama udnævnt Skæbne og hævn til sin bedste læseoplevelse i 2015. Med andre ord en must-read. Jeg har en forkærlighed for romaner om komplicerede parforhold, og jeg bliver meget nysgerrig på forlagets beskrivelse af bogen, som du kan læse her.

 

denforstesten

Den første sten af Carsten Jensen – indtalt af Lars Mikkelsen

Jeg kan godt lide at have en lydbog med til busture, flyveture og andre lejligheder, hvor det er upraktisk at sidde med en bog. Min kollega, der lytter til rigtig mange lydbøger, har anbefalet mig denne både på grund af historien, men også på grund af den helt fantastiske og levende oplæsning, som Lars Mikkelsen leverer. Og nu hvor den har høstet en Blixenpris, er jeg slet ikke i tvivl om, at det skal være den.

 

 

Det var lidt om min sommerlæsning – hvad har du planer om at læse?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *