Få hele historien med

af Christina

Rigtig mange gode film og tv-serier er baseret på endnu bedre bøger. Ofte er der tale om en direkte filmatisering af en bog, men andre gange kan det være en forhistorie eller en udvidelse, der giver læseren mulighed for at blive bare lidt længere i den verden, man har forelsket sig i.

Det sker meget sjældent, at jeg synes, at filmen er bedre end bogen. Faktisk er det med 90% sikkerhed omvendt, og det er da også sket, at jeg er blevet direkte sur over en filmatisering, fordi jeg syntes, at det var synd for bogen og historien. Men, når det er sagt, kan film og bøger være rigtig gode til at supplere hinanden, og de giver os mulighed for at dyrke historien, karaktererne og miljøet samtidigt med, at de tilføjer nye dimensioner til det univers, der er blevet skabt enten i hovedet eller på skærmen.

Den herreløse ridder af George R. R. Martin består af tre små romaner om ridderen Dunk og hans tro væbner, Æg. Handlingen udspiller sig cirka 100 år før En sang om is og ild og giver dermed en ekstra dimension til fortællingen for alle, der, lige s0m jeg selv, elsker A Game of Thrones-universet. Læs mere her

Outlander af Diana Gabaldon er en dramatisk, romantisk historie med den engelske sygeplejerske Claire Randall som gennemgående hovedperson og danner grundlag for den populære tv-serie af samme navn. Læs mere her

Orange er det nye sort af Piper Kerman. Sæson fire af den populære Netflix-serie Orange is the new black har netop haft premiere, men vidste du, at serien er baserer sig på Piper Kermans (der i serien hedder Piper Chapman) erindringsbog om sin tid som indsat i et amerikansk kvindefængsel. Serien, der har sat gang i debatten om fremstillinger af køn, klasse og race, er ikke mindst blevet rost for sit rigt facetterede billede af den lesbiske kvinde. Læs mere her

PÅ VEJ

Kvinden i toget af Paula Hawkins er domestic noir, når det er bedst. Romanen er blevet filmatiseret og rammer de danske biografer til efteråret. Der er tale om verdens hurtigst sælgende debutbog, der gik direkte ind som nummer 1 på både de engelske og amerikanske bestsellerlister. Læs bogen inden filmen kommer og få hele historien med. Læs mere her.

Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn af Ransom Riggs handler om den 16-årige Jacob, der efter en familietragedie rejser til en fjern ø ud for Wales. Her finder han ruinerne af Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn, og da Jacob begynder at undersøge stedet, går det op for ham, at de tidligere beboere var meget mere end blot sælsomme. Filmen får dansk biografpremiere d. 29. september – se traileren her og læs mere her

Inferno af Dan Brown bliver ligesom de to første bøger i serien om Robert Langdon filmatiseret og kommer i de danske biografer til oktober. For nogen betyder det et glædeligt gensyn med Tom Hanks – for andre er det en oplagt mulighed for at læse eller genlæse den fantastiske fortælling om historie, kunst og koder. Læs mere her

Besøg vores helt nye filmunivers på arnoldbusck.dk hvis du vil se mere – fordi bogen er bedre!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *