Læs en krimi, der passer til din rejsedestination

af Christina

Uanset hvor turen går hen i år, så skal du naturligvis have lidt god læsning med i bagagen. Hvorfor ikke komme rigtig i stemning og læse en krimi, der foregår i det land, som du skal besøge. Jeg har samlet lidt spændingslitteratur fra de varme (og de køligere) lande, som du kan lade sig inspirere af lige her.

Turen går til Frankrig

alexAlex Prévost bliver brutalt overfaldet på åben gade og smidt ind i en hvid varevogn. Hendes kidnapper efterlader hende nøgen i et bur flere meter over jorden i en forladt fabriksejendom. Dagene går, og tiden er ved at rinde ud. Bliver det sulten, tørsten eller kulden, der gør det af med Alex først? Bortset fra et enkelt usikkert øjenvidne har kriminalkommissær Camille Verhoeven ingen spor at gå efter – ingen identitet på ofret, ingen savnede og ingen mistænkte. Pierre Lemaitre skriver virkelig grusomme og gennemtænkte krimier, og i Alex er plottet udsædvanlig godt skruet sammen. Alex er egentlig andet bind i serien om Verhoeven, men det første der blev oversat til dansk. Læs mere og find resten af serien her.

 

 

Turen går til Island

nordmosenEn ældre mand findes myrdet i en kælderlejlighed i Normosen i Reykjavik. På liget ligger en seddel med tre uforståelige ord, og ved ransagningen finder man et sort-hvidt fotografi af en lille piges gravsted. Flere år tidligere er pigen død under mystiske omstændigheder. Hvordan hænger pigens død sammen med mordet på manden? Kriminalinspektør Erlendur og hans stabs efterforskning afdækker  en grusom forbrydelse. Nordmosen af Arnaldur Indridason er første bind i serien fra sagaøen med kriminalinspektør Erlendur og hans team, og det islandske miljø spiller en central rolle i bogen. Læs mere og find resten af serien her

 

 

 

Turen går til Italien

når de døde vågnerEn sen nat på havnen i Napoli taber en lastekran en container. Den knuses mod kajen, og ud vælter en mængde plasticindpakkede lig: udslidte kinesiske tekstilslaver fra kopifabrikker tilhørende Camorraen, den lokale mafia, men også italienere der er kommet mafiaen på tværs. Sabrina D’Avalos, en ung vicestatsadvokat fra Napoli, siger ja til at genåbne den henlagte sag, fordi hun aner en forbindelse til det uopklarede mord på sin far, chefen for den italienske anti-mafia-enhed. Når de døde vågner af Steffen Jacobsen er en højspændt thriller fra Italien, hvor myndighederne med livet som indsats bekæmper den nådesløse og magtfulde mafia. Find en lille smagsprøve af bogen her.

 

 

Turen går til England

gøgens kaldenDa en smuk model findes død under en snedækket balkon i det mondæne London-kvarter Mayfair, antager politiet hurtigt, at der er tale om selvmord. Men hendes bror har sine tvivl, og derfor hyrer han privatdetektiven Cormoran Strike til at undersøge sagen nærmere. Strike er krigsveteran med både fysiske og psykiske men, og hans liv ligger i ruiner. Sagen redder i sidste øjeblik hans økonomi, men ikke uden personlige omkostninger: Jo dybere han dykker ned i den unge piges komplicerede verden, jo mere lukker sagen sig om ham – en sag, der viser sig at bringe Strike i den største fare. Gøgens kalden er en elegant krimi, der gennemsyres af Londons stemningsfulde, farverige miljøer, fra Mayfairs stille gader til pubberne i East End og det hektiske liv i Soho. Gøgens kalden er første bind i serien om privatdetektiven Cormoran Strike af Robert Galbraith, som er et pseudonym for J.K. Rowling. Læs mere og find flere bøger i serien her

 

Turen går til Japan

denhengivnehrXDa den enlige mor Yasuko i selvforsvar dræber sin voldelige eksmand i et af Tokyos utallige lejlighedskomplekser, tilbyder hendes gådefulde nabo, en stille matematiklærer ved navn Ishigami, at fabrikere et alibi til hende. I desperation og uden at kunne overskue konsekvenserne accepterer hun naboens tilbud. Da politiet ikke kan finde huller i Yasukos alibi, konsulterer de den geniale fysiker professor Yukawa, hvis blændende intuition før har hjulpet politiet i komplicerede sager. Det fører til en sofistikeret hjernekamp mellem fysikeren og matematiklæreren. Kan Yukawas egen matematiske intelligens hamle op med Ishigamis glasklare logik? Og hvor langt vil den hengivne matematiklærer gå for at beskytte Yasuko? Den hengivne Hr. X er en af Japans største krimisuccesser nogensinde. Det er en intelligent og overraskende roman, som foregår i et moderne Japan, stadig præget af ældgamle begreber som ære og hengivenhed. En smagsprøve finder du her.

 

Turen går til Spanien

den usynlige vogterDen usynlige vogter af Dolores Redondo er første bind i en spansk spændingstrilogi. Den byder på intens spænding, og udspiller sig samtidig i en varm og autentisk atmosfære. Den foregår i den smukke og mystiske Baztán-dal i Baskerlandet i det nordlige Spanien. En ung pige findes myrdet i Baztán-dalen – en bestialsk seriemorders andet offer. En dyster renselsesceremoni har fundet sted ved ligene. Deres tøj var flænset i stykker, kønsbehåringen var barberet af, og hænderne var anbragt i en jomfruelig stilling. Politikommissær Amaia Salazar bliver udpeget til at lede efterforskningen, og den bringer hende tilbage til den landsby, hvor hun blev født. Et sted hun havde håbet aldrig at gense. Bind tre kommer på dansk til september, læs mere her.

 

Turen går til Sverige

offer uden ansigtFabian Risk kommer til Helsingborg sammen med sin hustru og sine to børn midt i en smeltende varm juli, og det er meningen, at Risk skal starte sit nye liv med en seks uger lang sommerferie, inden han tiltræder som efterforsker på stationen i Helsingborg. Men allerede efter nogle få timer i byen, bliver han kontaktet af sin nye chef, Astrid Tuvesson, angående et brutalt mord. Liget af Jørgen Pålsson, som er Risks gamle klassekammerat, er blevet fundet – han er blevet brutalt myrdet og har fået begge hænder skåret af. Der går ikke længe, før flere lig af tidligere klassekammerater dukker op, og Risk befinder sig meget hurtigt i en alvorlig sag, hvis opklaring bliver en kamp mod tiden. Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem er første bind i serien om Fabian Risk og historien om den ultimative hævn og driften efter ikke at forsvinde ind i glemslen – selv længe efter døden. Læs mere her

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *