Efterårets nyheder

af Christina

Efteråret må være enhver bogorms yndlingssæson! Der bliver udgivet SÅ mange fantastiske nyheder, BogForum afholdes i Bella Center, og så egner vejret sig bedst til at blive inden døre med tæpper, varm kakao og masser af læsning. Det kan ikke blive meget bedre.

Jeg har luret lidt i efterårsprogrammet, og her kan du læse om nogle af de bøger, jeg glæder mig allermest til at læse.

faldetFaldet af S. K. Temayne

Jeg er faktisk allerede startet på Faldet, da vi har været så heldige at få et læseeksemplar fra Gads Forlag. Jeg er kun 100 sider inde i den, men den er allerede begyndt at kravle ind under huden på mig, og så snart jeg har en ledig stund, skynder jeg mig at læse videre. Bogen handler om Angus og Sarah, der har mistet deres ene tvillingedatter i en ulykke. I et forsøg på at flygte fra virkeligheden og redde resterne af deres familie og ægteskab flytter de ud i et forfaldent hus på en isoleret skotsk ø.

Efterhånden som vinteren nærmer sig, står det imidlertid klart, at noget er helt galt. Deres overlevende datter udviser mere og mere foruroligende adfærd, og langsomt sniger tvivlen sig ind på Sarah, for hvordan kan de være helt sikre på, hvilken af deres enæggede tvillingedøtre, der omkom? Og hvad skete der egentlig den dag, ulykken fandt sted?

Faldet udkommer allerede d. 30. august og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

tågens fyrste

Tågens Fyrste af Carlos Ruiz Zafón

Det er efterhånden mange år siden jeg læste Vindens skygge, og alligevel står den helt klart i min hukommelse. Jeg betragter den stadig som en af de bedste bøger, jeg har læst, og derfor glæder jeg mig helt afsindigt til at læse Tågens fyrste. Bogen hænger ikke sammen med de foregående bøger af samme forfatter, men er starten på en helt ny trilogi – YAY! Lindhardt og Ringhof betegner bogen som en vaskeægte spøgelseshistorie.

Året er 1943, og i familien Carvers nye hus fornemmer man ånden efter de tidligere beboere, især sønnen Jacob, der druknede under mystiske omstændigheder. Med hjælp fra deres nye ven Roland går de tre Carver-børn i gang med at efterforske dødsfaldet, og de møder Tågens fyrste, en djævelsk figur, som er vendt tilbage for at hævne fortiden. Snart trækkes de tre venner ind i et eventyr, der vil ændre deres liv for evigt.

 Tågens fyrste udkommer d. 30. august og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

hjemfærdHjemfærd af Yaa Gyasi

Med denne bog lover forlaget en roman, der henvender sig til læsere af Drageløberen og Niceville – to bøger jeg elskede højt, så jeg tænker, at det kun kan blive fantastisk.

To halvsøstre Effia og Esi vokser op i 1700-tallets Ghana uden at kende hinanden. Effia bliver giftet bort til en britisk kolonisator og lever et ubekymret liv på Cape Coast Castle, kan sende sine børn til udlandet for at få en uddannelse, så de kan vende tilbage og arbejde for det engelske imperium på Guldkysten. Esi bliver taget til fange af de hvide kolonimagter og sidder i fangekælderen under Effias slot, indtil hun bliver skibet til USA som slave. Hendes efterkommere pukler i Alabamas bomuldsplantager, bryder kul i Mississippis miner og flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem. I USA og Ghana stiger og falder velstanden fra forælder til barn, kærligheden kommer og går, og karakterernes tillid til den hvide mand vakler. En roman om race, arv, kærlighed og tid.

Hjemfærd udkommer d. 27. september og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

 

altid tilgivelseAltid tilgivelse af Anne B. Ragde

Sjældent har jeg glædet mig så meget til en forsættelse. Både fordi jeg slugte serien råt, men også fordi denne fantastiske nyhed om en forsættelse kom lidt ud af det blå. Jeg havde affundet mig med, at serien var slut og så nu, flere år senere, kan vi få gensyn med Torunn, Erland, Margido. Jeg er lykkelig!

Der er gået tre et halvt år, siden Torunn rejste fra Neshovgården og søgte tilflugt hos Christer og hundene på Østlandet. Erlend og Krumme er blevet travle småbørnsforældre med nye og  fantastiske udsigter til det gode liv i København. Margido har fundet tilbage til sin Gud, men samtidig må han tage konsekvenserne af, at der er nye tider – også indenfor for bedemandsbranchen. Torunn er fyldt fyrre og indser endelig, at fremtiden med den notorisk utro Christer ikke er værd at satse på. Men måske kan der være et nyt liv på Neshov? Og måske findes der alligevel tilgivelse for, at hun svigtede den gang for tre år siden.

Altid tilgivelse udkommer d. 27. september og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

 

normaNorma af Sofi Oksanen

Med Renselse fejede Sofi Oksanen benene væk under mig. Siden har jeg læst alt af hende, og at dømme ud fra forlagets beskrivelse af Norma bliver den bestemt ingen undtagelse. Et meget interessant genre-mix, der helt klart skal udforskes. Og se lige hvor flot forsiden er!

Der er noget særligt ved Norma. Først da hun mister sin mor, går det op for hende, hvor farlig verden er for sådan nogle som hende – og hvor langt visse folk er villige til at gå for at få fat i det, hun har. Norma besidder en helt særlig egenskab, som både er en velsignelse og en forbandelse: Hendes hår vokser ekstremt hurtigt og er hyperfølsomt over for selv de mindste stemningsskift. Gennem hele sit liv har Norma og hendes mor forsøgt at hemmeligholde denne evne og beskytte Norma mod dem, som anser hende for at være en freak. Men da hun rydder op i morens efterladte ejendele, finder hun billeder og videoer, der tyder på at moren vidste langt mere om Normas tilstand, end hun gav udtryk for.

Norma udkommer d. 7. oktober og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

selfiesSelfies af Jussi Adler-Olsen

Som I helt sikkert har hørt, er der en ny Afdeling Q-bog på vej, nærmere betegnet bog nr. 7. Og ligesom resten af Danmark glæder jeg mig naturligvis også helt vildt til at finde ud af, hvordan det går med Carl, Assad og Rose.

Denne gang er Afdeling Q lukningstruet, da det er kommet ledelsen for øje, at opklaringsprocenten ligger langt under det forventede. Beviset for det modsatte ligger hos Rose, som er sunket ned i en psykotisk sump, der trækker lange tråde ind i en mørk fortid. En fortid hvor en grum forbrydelse muligvis er begået.

Samtidig findes en ældre kvinde myrdet i Kongens Have og en gal bilist har indledt en dødelig jagt på unge kvinder, mens nye forbrydelser planlægges et helt andet sted. Er det urelaterede hændelser, eller ligger der en sammenhæng begravet et sted i forbrydelserne? Jeg håber, at bogen lever op til mine meget høje forventninger ligesom de 6 foregående bøger har.

Selfies udkommer d. 6. oktober og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

ståstederStåsteder af Svend Brinkmann

Jeg er fan af Svend Brinkmann. Han lærte os at tage nej-hatten på og holde op med at mærke så meget efter hele tiden, da han kom med bogen Stå fast i 2014. Bogen ligger meget imponerende stadig den dag i dag på toppen af vores bestsellerlister. I Stå fast stillede Brinkmann spørgsmålene: Hvad har mennesket pligt til? Hvad er værd at stå fast på? I Ståsteder giver han svar på disse spørgsmål ved at pege på ti eksistentielle holdepunkter, som kan give vores liv mening – når vi er holdt op med at jage den evindelige udvikling. Brinkmanns udgangspunkt er, at vi i moderne tid mangler sans og begreber for indhold, mål og formål i vores aktiviteter. I takt med, at vi er blevet rigtig gode til at måle og veje verden, er vi blevet tilsvarende dårligere til at vurdere værdien af det, vi måler og vejer.

Ståsteder udkommer d. 29. august og kan forudbestilles på arnoldbusck.dk

 

Hvad glæder du til dig til at læse dette efterår?

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *