Lise og Leth fylder rundt

Du kan ikke sige Matador uden at sige Lise Nørgaard. Og har du sagt Tour de France, må du også sige Jørgen Leth. Sådan er det bare. Der er tale om to store personligheder, der på hver deres måde har sat et markant aftryk på det kulturelle Danmark – i dag fylder de tilsammen 180 år.

Lise Nørgaard

Jakob Wendt Jensen er i sin nye biografi gået helt tæt på Lise Nørgaard. De fleste af os kender hende som ophavskvinden til Matador, men i bogen beskrives også privatpersonen Lise Nørgaard som ven, hustru, mor, mormor og oldemor og karrierekvinden Lise Nørgaard som debattør, journalist og forfatter. Bogen viser helt nye sider af den folkekære forfatter med den skarpe tunge og giver et ærligt billede af hendes liv og hendes ukuelige livsglæde – uden det bliver for rosenrødt. Vil du læse mere om Lise Nørgaard, er hendes berømte erindringsbøger Kun en pige og De sendte den dame i år genudgivet med fine, nye omslag.

Jørgen Leth

Jørgen Leth er lidt af en legende i det danske kulturliv – kendt på både godt og ondt. Mange forbinder ham med cykelsport, hvor hans kommentatorstemme er dukket op i vores radio og tv som et genkendeligt og trofast tegn på sommer år efter år. I dag er han måske i højere grad kendt som digteren og forfatteren bag en række anmelderroste udgivelser. Særligt selvbiografien Det uperfekte menneske, der affødte en del postyr. Leth er dog i dag nærmest mere populær end nogensinde. I dag udkommer hans nye erindringsbog Men jeg er her jo

Lise Nørgaard fylder i dag 100 år, og Jørgen Leth runder 80. Vi ønsker stort tillykke til de to fødselarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *