Arnold Busck anbefaler: Sommerbogen

August måneds anbefaling fra os hos Arnold Busck er Sommerbogen af Tove Jansson. Tove Jansson er bedst kendt som forfatteren bag de kendte og elskede bøger om Mumitroldende i Mumidalen. Men Tove Jansson er andet og mere end kun børnebogsforfatter: Hun er kunstner i ordets bredeste forstand. Tove Jansson er datter af en billedhugger, og opvæksten i det kreative finsk/svenske hjem kan tydeligt mærkes i hendes forfatterskab og i hendes kunstværker.

   

Sommerbogen er historien om den seksårige Sophia, der sammen med sin farmor drager på eventyr på den lille ø i den finske skærgård, hvor de tilbringer sommeren. Både Sophia og hendes farmor er nysgerrige og videbegærlige, og sammen strejfer de rundt på øen, bygger skibe af bark, studerer blomster, insekter og fugle, svømmer i det klare vand, tegner, skriver og fortæller historier. De følger deres luner og umiddelbare indfald, og de taler om naturens og verdens små og store mysterier. Sommerbogen er en stor fortælling om de små ting, og det er en utrolig livsbekræftende og sansende læseoplevelse.

Sommerbogen udkom på dansk i et flot genoptryk i anledning af Tove Janssons 100 års fødselsdag i 2014 sammen med en anden af hendes voksenbøger, Billedhuggerens datter.
Sommerbogen er en visuel forførelse i ord, et koncentrat af frihed og en vidunderlig fortælling om livet i nuet og de små dramaer, der får lov til at udfolde sig, når tilværelsen er enkel, rollerne tydelige og naturens luner en acceptabel kendsgerning” – Marie-Louise, Arnold Busck hovedkontor
Sommerbogen er et glasklart mirakel om natur, død og skærgårdsliv fra mumitroldenes skaber
★★★★★★ Berlingske
Mere levende markering af Tove Janssons 100-års fødselsdag kan man ikke forestille sig
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken
Vi anbefaler. Varmt
★★★★★ Nordjyske
En smukt formidlet, nærmest magisk-realistisk skildring af en tidløs lykke
★★★★★ Jyllands-Posten

Tove Jansson er andet og mere end det naive, dystre, filosofiske mumiunivers
Information

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *