Arnold Busck anbefaler: Jeg er Pilgrim

Måske har du hørt om eller set Jeg er Pilgrim i din lokale boghandel, eller måske har du hørt den omtalt af selveste Jesper Stein. Septembers Arnold Busck anbefaler er Jeg er Pilgrim. Læs med her, hvor vi kigger nærmere på en af de mest omtalte krimier i 2017.

Terry Hayes er uddannet journalist, og han har tidligere arbejdet som både manuskriptforfatter og filmproducer. Den journalistiske dybde og inspirationen fra filmens verden og mærkes tydeligt i Jeg er Pilgrim. Sproget er let og lige at gå til, og kapitlerne er holdt stramme og korte, hvilket gør Jeg er Pilgrim til en spændende og medrivende page-turner, der er virkelig svær at lægge fra sig!


Jeg er Pilgrim udkom på engelsk i 2013 og blev i første omgang oversat til dansk allerede i 2016. Det daværende danske forlag var efter kort tid med bogen på hylderne nødt til at trække bogen tilbage, og bogen udkom på ny hos Politikens Forlag i juni 2017.

  

Jeg er Pilgrim er en vaskeægte spionkrimi, som vi kender den fra Ian Flemings fortællinger om agent 007, historierne om Jason Bourne og de nervepirrende spændingsromaner fra John le Carré.
Romanen stiller spørgsmålet: Er det muligt at begå den perfekte forbrydelse? Vores hovedperson, Pilgrim, har mange forskellige identiteter, og der er kun sparsomme oplysninger om hans sande identitet. Han bruger navnet Scott, som han fik under en tidligere mission.

Den tidligere top-agent er gået under jorden, men tvinges tilbage i aktiv tjeneste, da det perfekte mord synes udført i New York. Mordet er begået lige efter bogen – bogstaveligt talt – og både gerningsmandens og ofrets identitet er så godt som udslettet.
En lang række makabre drab og henrettelser kobles sammen i et hæsblæsende kapløb mod tiden, og Pilgrim kommer på sporet af en chokerende plan om en forbrydelse, der kan få store omkostninger for hele menneskeheden.

Jeg er Pilgrim har ligget nummer 1 på New York Times bestsellerliste, og bogen er blevet kaldt ”Årets thriller” i The Guardian. Herhjemme har Jeg er Pilgrim også gået sin sejrsgang blandt både læsere, anmeldere og boghandlere. Jeg er Pilgrim er solgt til udgivelse i mere end 30 lande, og bogen er ved at blive filmatiseret – og så arbejder Terry Hayes netop nu på fortsættelsen. Vi venter i spænding!

“Uhyggelig aktuel spændingsroman og uden tvivl den bedste, jeg har læst”
Bjarne, Arnold Busck Herning

“Terry Hayes kan fortælle historier, så man glemmer alt omkring sig. Få spændingsromaner har så meget fortælleglæde i sig som Jeg er Pilgrim“.

“Gennemført og gennemtænkt og genial”
Reading raindrops

“En helt igennem forrygende spændingsroman”
Weekendavisen

“Fornem spændingsroman”
Jyllands-Posten

“Spænding, når det er bedst”
Bogblogger

“Jeg var fanget lige fra første ord”
Mit bogunivers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *