Nye fantasy-bøger, du ikke må gå glip af

Fantasy-genren har i de seneste år opnået fornyet anerkendelse og popularitet – ikke kun blandt børn og unge, men også hos voksne. Læs med her, hvor vi ser nærmere på genren, der både er elsket og hadet af læsere over hele verden. Og få vores bud på nye fantasy-bøger, som tager dig med til nye og spændende universer, du sent vil glemme.

De fleste kender den unge troldmand Harry Potter, de fantastiske hobbitter, elvere og orker i Ringenes Herre eller de skønne fortællinger om den forældreløse Lyra i Det gyldne kompas-serien. Og mange er med på Game of Thrones-bølgen, der både byder på adskillige bøger og en succesfuld serie på HBO. Men hvad med os, der ikke er helt så velbevandrede i fantasy-genren, og som endnu har en masse bøger til gode. Hvor skal vi starte?

Fantasy som genre

Fantasy-genren henter som oftest sin inspiration i forskellige myter, sagn og religioner. Især den nordiske mytologi gemmer på et utal af skatte, som er velegnede til videredigtning eller skabelse af helt nye universer og karakterer. I Fantasy-genren er det især forholdet mellem fantasi og virkelighed, der udforskes, men også kampen mellem det gode og det onde fylder meget i historierne.

Ny nordisk fantasy

  

Norske Siri Pettersen står bag en af de mest omtalte fantasy-serier i både 2016 og 2017. Hun skabte med Odinsbarn et både nyt, men også velkendt univers, der netop har rod i den nordiske mytologi. Odinsbarn er en fantastisk fortælling om Hirka Haleløs, der ikke helt føler sig hjemme i den verden, som hun er en del af. Råddenskab og Evnen er henholdsvis bog to og tre i Ravneringene-serien, og de kan virkelig anbefales. Både hvis du har en dybdegående viden om nordisk mytologi, men også for os andre, som måske ikke kender alle myterne i dybden, men blot elsker en god historie. Kort sagt: Læs dem!

Også danske Malene Sølvsten har kastet sig over den nordiske mytologi, og har med Ravnenes hvisken skrevet en mørk og dyster – med elementer fra krimi-genren – fantasyserie, der helt klart er et bekendtskab værd.

Her møder vi Anne, der kan se hændelser i fortiden og som pludseligt en nat genoplever et bestialsk mord.

Der kommer flere mord – alle med rødhårede piger som offer – og det viser sig, at mordene har forbindelse til en urgammel profeti om verdens undergang. Der er indtil nu udkommet to bøger i serien: Ravnenes hvisken og Ravnenes hvisken 2.

Blandt andre lovende danske fantasy-forfattere kan nævnes både Katja Berger og Linette Harpsøe. Begge forfattere udkommer på det lille danske forlag DreamLitt, der begynder at markere sig på det danske bogmarked.

  

De fejlfødte er første bog i Exilium-trilogien, hvor vi møder Fry og hendes familie. Familien er tvunget i isolation i deres eget hjem, og de har mistet al kontakt til verden udenfor. Sult og elendighed driver familien tættere og tættere mod vanviddet, og udenfor bevæger ukendte skabninger sig omkring i mørket. Fry bliver sammen med nabodrengen Timo hvirvlet ind i et kynisk spil om menneskehedens overlevelse. Anden bog i serien, Glasmuren, er lige udkommet.

Sjælehenteren er første bog i en planlagt trilogi af Katja Berger. Raven vågner efter sin død op til et møde med selveste Døden. Efterlivets hersker tilbyder hende at blive sjælehenter, der i første omgang virker som et ufarligt job. Det viser sig dog hurtigt, at oldgamle kræfter truer med at ødelægge både Raven og alle omkring hende. Nu må Raven gøre alt for at forhindre, at dommedag bliver en realitet.

Sjælehenteren er af anmeldere blevet kaldt for en stærk og lækker start på den kommende serie – vi glæder og i hvert fald til at læse mere.

Af Kathrine 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *