Eventyrlige bøger til efterårsferien

Efterårsferien er godt i gang, og for mange børnefamilier betyder det ekstra tid til hygge og samvær. Måske skal I på museum, i biografen eller noget helt tredje – eller vil I bare gerne slappe af og nyde, at hverdagen for en tid er sat på pause. Læs med her, hvor vi giver vores bedste bud på eventyrlige bøger, der både tager os ud i universet, tilbage til vikingetiden, til magiske verdener og til Valby.

Vil I gerne bruge ferietiden fornuftigt og måske lærer en masse nyt? Så er Bogen om verden en rigtig god bog at kaste sig over. Johan Olsen har skrevet en underholdende og yderst lærerig bog om verdens tilblivelse – både til børn og voksne.

Johan Olsen er kendt som frontfigur og sanger i bandet Magtens Korridorer, men han er også uddannet biolog. I bogen fortæller han om The Big Bang, om solen og stjernerne og alle de byggesten, som har skabt vores verden og univers. Der er masser af spændende læsning til de kolde og mørke aftner – også når efterårsferien er slut. Bogen om verden er en fantastisk fagbog til børn, som fungere bedst til de lidt større børn eller som højtlæsning til dem, der synes at vores univers er spændende.

Vikinger og vikingetiden er dybt fascinerende, og de fleste af os kender de gamle nordiske vildmænd med horn i hjelmen og store flotte skibe. Vikingetiden er voldsom, fascinerende og fuld af eventyrlige togter.

Arkæolog og museumsinspektør ved Moesgaard Museum ved Aarhus, Jeanette Varberg, har oversat og bearbejdet Vikinger til danske forhold, og det er der kommet en spændende fagbog til børn ud af. Fyldt med flotte illustrationer. Vikinger er en interessant fagbog til børn, der gerne vil vide mere om vores historie. Kan fint fungere som højtlæsning.

Jennifer Bell var boghandler i mange år, og da Harry Potter-serien sluttede, følte hun, at der manglede noget, som kunne udfylde tomrummet efter den fantastiske serie. Hun kastede sig ud i at skrive en magisk serie, som er blevet til De ualmindelige.

I De Ualmindelige – den bøjede mønt møder vi Ivy og hendes storebror Seb, der bliver viklet ind i et hæsblæsende eventyr i den mystiske by Lundinor, hvor almindelige hverdagsting har magiske kræfter. Den første bog i serien er Den bøjede mønt, og vi skal heldigvis ikke vente længe før bog nummer to udkommer på dansk. Det rygende timeglas udkommer 2. februar.

 

Jakob Martin Strids fantastiske børnebog Den utrolige historie om den kæmpestore pære er blevet filmatiseret, og filmen har netop haft biografpremiere i hele landet. I den lille fredelige by Solby går livet sin gang – lige indtil vennerne Mitcho og Sebastian fisker en flaskepost op fra havnen. Brevet i flasken leder dem på sporet af den forsvundne borgmester JB, og sammen kastes de ud i et hæsblæsende eventyr!

Hvis du endnu ikke har oplevet Jakob Martin Strids forunderlige universer, så er Den utrolige historie om den kæmpestore pære et rigtigt godt sted at starte – for både børn og vokse i alle aldre. Og så er der nyt på vej om den fantastiske Mumbo Jumbo: Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor udkommer til marts.

Bog nr. 4 i den populære Tom Gates-serien er lige udkommet på dansk. Tom Gates er et fænomen indenfor børnelitteratur og er især populært blandt drenge. Tom Gates er mester i skøre ideer og dårlige undskyldninger, og serien har taget børn med storm over hele verden. Bøgerne er bygget op som Tom Gates notesbøger, der giver læseren et unikt indblik i Toms hverdag og kreative løsninger på livets små og store udfordringer!

I Tom Gates – Geniale ideer har skolen motionsdag, og klassens lærer er meget opsat på, at 5.F ikke skal ende på sidstepladsen! Meget kan gå galt, når også skolens talentkonkurrence står for døren og ens far bare er pinlig! Tom Gates er som altid fuld af geniale ideer til at afvige katastrofen. Bogen er fyldt med tegninger, sprudlende udråb og en dansende myrer, der fungerer som flipbog i hjørnet af bogen. Tom Gates-bøgerne egner sig rigtigt godt til børn, der selv kan læse.

En anden kendt og elsket ballademager er Villads fra Valby, der også altid er klar med nye ideer. I Villads fra Valbys uhyggelige Halloween er det Halloween, og Villads og Amalie vil gerne ud og rasle. Deres forældre kan slet ikke forstå, hvad der er sjovt ved blod og økser og vampyrer og zombier og den slags. Forældrene er enige om, at det må være nok at klæde sig ud til fastelavn!

Villads og Amalie ender med at få overtalt forældrene, og de får lov. Men som med så meget andet, når Villads er involveret, så ender tingene lidt anderledes end forventet.

Rigtig god efterårsferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *