Bedst til børn ifølge vores børn

Der hersker vist ingen tvivl om vigtigheden af, at vores børn læser og gør det regelmæssigt. Læs med her, hvor vi har spurgt 4 af vores egne børn i forskellige aldre om, hvilken bog de bare ikke kan lægge fra sig, og hvorfor bogen ganske enkelt er ”Bedst til Børn”.

Mange forældre kender helt sikkert den dårlige samvittighed, der kommer snigende, når vi i mangel af tid har undladt at involvere os i vores børns læsning. Men ud over at vi som forældre vil hjælpe, støtte og vejlede vores børn i at læse, så kommer lysten til at læse også indefra. Derfor har vi fået Frida på 13, Anna på 11, Valdemar på 10 og Asbjørn på 6 til at anbefale en bog hver, som dine børn skal kaste sig over.

Stephanie Perkins: Anna og det franske kys

Læst af Frida, 13 år

Anna og det Franske kys handler om kærlighed, om at rejse ud og om venskaber og ungdomslivet.
Frida har læst bogen 6 gange, og er hver gang lige ærgerlig over, at den er slut. Historien om Anna i Paris er både gribende, spændende og sjov, og så kan man ifølge Frida, relaterer til den. For godt nok skal Frida ikke på en kostskole i Paris, som Anna skal i bogen, men relationen med de mange nye venner, den spirende kærlighed og de sjove situationer i bogen, er alt sammen med til at gøre bogen ”like-able”, og man vil ganske enkelt bare gerne vide mere når sidste side er læst. Derfor er den ifølge Frida ”Bedst til Børn” i alderen 10-16 år.

Wullfmorgentahler: Mugge og vejfesten

Læst af Valdemar, 10 år

Mugge og vejfesten handler om en dreng, som hedder Mogens, men bliver kaldt for Mugge. Mugge er en sjov og skør og glad dreng indtil hans forældre skal skilles. Det kan Mugge ikke forstå, når nu hans far, Thorbjørn, laver virkelig gode pandekager. Derfor vil Mugge prøve at få forældrene sammen igen, og det skal ske ved årets vejfest.
Valdemar synes det allerbedste i bogen er, når Mugges gode ven Sofias fem lillebrødre, som alle sammen hedder Allan, laver nogle rigtig frække ting, og så anbefaler han at vi skal læse bogen, fordi den både er rigtig god, og mega sjov.
Den er bare ”Bedst til Børn” i alderen 8-12 år.

Mélanie Watt: Lille Bange Egern

Læst af Asbjørn, 6 år

Det lille bange egern bor i sit nøddetræ, som han sjældent forlader – det kunne jo blive for farligt, og hvis noget skulle blive farligt er han forberedt på det værste med plaster, sardiner og antibakteriel sæbe.
Lille Bange Egern er sjov, virkelig sjov. Fuld af særheder man som forælder smiler af, og fuld af søde, sjove og gale tegninger og udbrud børnene storgriner af. Asbjørn synes det er en virkelig sjov historie, og krøller sammen af grin på flere af opslagene hver gang bogen læses med far. Det er helt enkelt en fest. Og hvem kan ikke lide det? Derfor er den ”Bedst til Børn” for de mindste mellem 4-8.

Troels M. Palshof: Larverne – Pavens yndling

Læst af Anna, 11 år

Larverne – Pavens yndling er en spændingsroman for børn. Og spændende det er den! Anna på 11 år har læst den, og er meget begejstret for den. Hun synes den er rigtig god og fængende, og hun kan især godt lide at den handler om børn og deres venskab.
Bogen handler om Linus og hans venner, som involveres i et mysterium, der skal redde Linus fars liv. Undervejs i jagten på sandheden bliver de i et hæsblæsende tempo truet på livet, taget til fange og jagtet af efterretningsagenter. Og netop spændingen i bogen, er noget af det bedste ved historien, hvis man spørger Anna, som fortæller, at man bare vil læse mere så snart et kapitel er slut, for der sker noget vildt hele tiden.
“Bedst til Børn” i alderen 11-15 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *