5 kærlighedsromaner, der tager dig væk fra Danmark

Vi elsker gode kærlighedshistorier, og hvis de samtidig kan tage os med på et rejseeventyr, så kan vi ikke bede om mere. Her anbefaler vi fem romaner, der både giver hjertebanken og rejsefeber.

Breve fra Burma

Julia Wins far forsvinder pludselig en morgen. Nogle år senere finder Julias mor et kærlighedsbrev til en burmesisk kvinde ved navn Mi Mi. Brevet er aldrig blevet sendt. Julia sætter karrieren og tilværelsen i New York på stand by og drager til den lille burmesiske landsby, hvor Mi Mi har boet. Hun er fast besluttet på at opklare mysteriet om sin forsvundne far og hans fortid. I Kalaw møder hun U Ba, der påstår at kende hendes far. U Ba fortæller den rørende historie om farens hårde opvækst og om hans lidenskabelige forhold til den handicappede pige Mi Mi. Det går op for Julia, at hendes ellers følelsesmæssigt reserverede far, gemmer på en mystisk fortid og en romantisk kærlighedshistorie. At høre hjertet slå er en usædvanlig og smuk fortælling. Den eksotiske beskrivelse af datidens Burma og lokalsamfundet danner den perfekte ramme for en uforglemmelig kærlighedshistorie.

Franske kys i Paris

Tag med rundt i Paris’ hyggelige gader og stræder, og lad dig opsluge af den unge kærlighed, der fylder siderne i Anna og det franske kys. Anna lever egentlig et godt liv i Atlanta. Hun har sin bedste veninde, et godt studiejob, en flirt kørende med sit crush, og hun glæder sig til at starte sit sidste år på high school. Hendes verden ramler derfor sammen, da hendes far fortæller hende, at hun skal på kostskole i Paris. Anna kan ikke fransk, men møder alligevel hurtigt en ny gruppe venner. Heriblandt Étienne St. Clair, der viser sig at gøre Paris langt mere interessant. Desværre er han allerede taget, men i lysets by kan alting ske. En vidunderlig, sød og sjov ungdomsbog, der tager dig tilbage til teenageårene og gør det lidt svært ikke at blive småforelsket. Både den charmerende Étienne og ikke mindst i Paris.

Psst! Læs også Lola og nobaoens søn samt Isla og jagten på lykke i samme serie.

Bridget Jones som backpacker

Georgia Greens forlovede skred lige inden brylluppet. Siden har hun gjort alt for at finde tilbage til sig selv og blive lykkelig igen. Først gik turen til Thailand helt alene, hvor hun mødte Ben, der nu er en fast del af hendes liv. Dernæst var det Indien. Siden har hun startet sit eget firma og genopfundet sig selv. Næste punkt på hendes Bucket list er Chile, og denne gang rejser hun ikke alene. Ben skal selvfølgelig med, og det giver nogle helt nye udfordringer for parforholdet, og det skal vise sig at blive et anderledes eventyr, end hun er vandt til. Denne gang er der nemlig også et kamerahold involveret. Destination Chile er tredje bind i serien om Georgia Green. Bøgerne er skrevet af Katy Collins og er baseret på hendes egne erfaringer. Hun er blevet kaldt virkelighedens Bridget Jones som backpacker, da hun vendte et sandt mareridt til sit livs eventyr. Det blogger hun om på notwedordead.com.

Den sidste roadtrip

Ella og John Robina har været sammen i mere end tres år og har haft et vidunderligt liv sammen. Nu har de begge passeret de firs år, hun har terminal kræft, og han har Alzheimers. Ella drømmer om et sidste eventyr med sin mand, inden hans hukommelse svigter, og han glemmer hende, sig selv og hele deres livshistorie. Sammen pakker de den gamle autocamper og stikker af fra overbeskyttende børn og læger. Ruten går fra Detroit mod Californien, men rejsen går ad en vej beklædt med minder fra et langt ægteskab. John styrer bilen og kæmper med at huske, mens Ella bliver mere og mere dårlig. Dog er det ikke kun helbredsmæssige udfordringer, parret møder på vejen. En sidste ferie er en hjerteskærende, humoristisk og livsbekræftende roman, der giver den klassiske road trip-drøm en helt ny dimension. Husk Kleenex!

Psst! Bogen er blevet filmatiseret med Helen Mirren og Donald Sutherland i hovedrollerne. 

Sommer i Europa

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt drømt om at pakke rygsækken og rejse ud i verden på egen hånd. Kelsey Summers har planer om at realisere drømmen og rejse Europa tyndt med sine forældres kreditkort på lommen. Det starter godt, og hun nyder livet uden forpligtelser med masser af vilde byture, sprut og fyre i de europæiske hovedstæder. Efter noget tid begynder det hele at virke lidt meningsløst, men så møder hun Jackson. Han hjælper hende, da hun kommer i knibe, og de beslutter sig for at rejse videre sammen. Med Jackson begynder eventyret for alvor, og han tager hende med på fantastiske oplevelser. Kærligheden mellem dem spirer, mens de forsøger at lære hinanden at kende på godt og ondt. Som du ser mig er en fængslende kærlighedshistorie med autentiske personligheder, og den er skrevet i et let og flydende sprog, der gør at siderne nærmest vender sig selv.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *