Underholdning til bagsædet

”Er vi der ikke snart?” lyder det gerne fra bagsædet på de lange bilture i sommerferien. Men beklagelserne kan heldigvis forebygges med en smule forberedelse inden ferien. Læs med her for de bedste underholdningstips til de lange distancer i bilen eller flyet.

Lydbogen, som alle kan være med på.

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du eller dine medpassagerer bliver køresyge af at læse i bilen, så er lydbøger et sikkert hit. Og med ’Bagsædehistorier. Korte historier til lange bilture’ kan hele familien, børn som voksne, læne sig tilbage og nyde et mix af skøre og tænksomme historier indtalt af blandt andre Martin Brygmann. Hør fx om dengang, Pelle Haleløs med nød og næppe undgik en dukkert, om en monsterprins, der lugter af mug, og om manden og damen, der får en mærkelig baby.

Gåder og udfordringer for hele familien

 

 

 

 

 

 

Men måske især for dem, der sidder på bagsædet. Cortex Kids er for alle fra 6 år og op og er et tempofyldt spil med logiske gåder, der sætter hastighed og hukommelse på prøve. Man spiller runder om hjernedele, og den første, der får alle fire hjernedele, vinder spillet.

Aktivitetsbøger til de yngste

 

 

 

 

 

 

 

 

’Er vi der snart’ og ’Tag med på tur’ indeholder hver 24 sider med opgaver, lege og spil, der giver mange timers underholdning og gør rejsetiden alt andet end kedelig. De er også perfekte som indendørs underholdning på en regnvejrsdag i sommerhuset, eller til stranden og poolen når du selv vil have lidt tid til at læse din bog. De egner sig især til de 5-8-årige børn.

Vild med Villads

 

 

 

 

 

 

 

Villads fra Valby af Anne Sofie Hammer er elsket af mange børn, og derfor er denne legekuffert også blevet et stort hit. Kufferten giver anledning til sjov og leg i flere timer, både på bagsædet, terrassen og i vandkanten. Helt konkret indeholder den seks skønne Villads fra Valby-historier, et opgavehæfte, fire postkort og et memoryspil. Alt, du skal huske ud over kufferten, er farver og en saks. Måske skal du dog gemme saksen til I er fremme ved destinationen, hvis ikke du vil have for meget gris på bagsædet.

En verden af magi til den unge læseheks

 

 

 

 

 

 

 

W.I.T.C.H.-universet tog hele verden med storm i start 00’erne, og nu er Lene Kaaberbøls populære bøger om de fem hekse genudgivet til både nye og gamle læseres fornøjelse. De fem bøger fortæller hver et eventyr om en af W.I.T.C.H.-pigerne, men kan læses selvstændigt. Hvis du har en ivrig læser på bagsædet vil vi dog anbefale at tanke godt op, for når først man er kommet i gang med W.I.T.C.H., vil man have det hele med. Bøgerne egner sig særlig godt til piger i alderen 9-15 år.

Fængende læsning til din teenager (og til dig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én bog kan være hurtigt læst af det trænede læseøje, derfor anbefaler vi her to til din læselystne teenager. Du har måske allerede hørt om En flænge i himlen og Døde piger lyver ikke – og ellers har dine børn højst sandsynligt. En flænge i himlen er nemlig filmatiseret for et par år siden, og Døde piger lyver ikke er for nylig produceret som en vanvittigt populær NETFLIX-serie (13 Reasons Why). En flænge i Himlen af John Green er en rørende og livsforelsket roman om cancer, ungdom, udødelighed og alt det største og smukkeste her i livet. Døde piger lyver ikke af Jay Asher centrerer sig om en 16-årig piges selvmord og hendes 13 grunde til, at selvmordet fandt sted. De to bøger er sikre pageturners fra start til slut, og vi kan kun anbefale dig at låne dem af den unge læser, når muligheden byder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *