Geniale grillbøger

Det er sommer, det er sol, det er ferie og der skal tændes op i grillen. Selvfølgelig skal der det! Med den fantastiske danske sommer, der er over os i år, bliver grilldagene endnu flere, og inspirationen kan derfor godt nå sin ende. Læs med her, hvis dine grillkundskaber trænger til et boost, og din grill er kørt død i frankfurtere og premarinerede kyllingefileter.

Til entusiasten

Det anerkendte grillbrand Weber har gennem årene udgivet mange grillbøger, men nu har de til manges fornøjelse samlet alle deres succeser i én stor bog: Webers største hits. Alt i alt finder du 120 af deres bedste opskrifter, som tilmed også er tilpasset og gennemtestet ud fra nye grillmetoder. I bogen får du også tips og tricks til at tilberede de populære grillretter endnu bedre, så du og dit middagsselskab får den bedste grilloplevelse. Undervejs i bogen er der sjove anekdoter fra Webers lange historie, fx om en flybillet på 1. klasse til en frossen gris.

Grill med sommerens bedste råvarer


I kogebogen Grill & sommermad fra Karolines køkken fokuseres der på madlavning med de skønneste, danske sommerafgrøder. Og det er efter vores mening en genial idé, når nu vores egne grøntsager, frugter og bær har en enorm smagsintensitet og en forholdsvis kort sæson, der skal nydes. Karolines køkken fyrer op for grillen med alt fra fjerkræ til frugt og giver nyt liv til danske sommerdelikatesser som asparges, ærter, kartofler, majs, rabarber og hyldeblomst. Så kan det da kun blive en god og velsmagende sommer!

Når det også skal være sundt


Christian Bitz og Carsten Holm star bag Bitz’ og Holms grillrevolution, der vil gøre grillmaden lettere, sundere og sjovere for hele familien. Og det skal tages bogstaveligt, for med Bitz’ og Holms grillrevolution kan hele familien være sammen om tilberedningen. Bogen er opdelt i måltider, der både er sunde, varierende og mættende, og består af en hovedingrediens (kød, fisk eller vegetar), grillet tilbehør og en salat. Lidt dessert skal der selvfølgelig også gøres plads til på de gode dage, og her er grillen også et afgørende redskab når der skal grilles frugtspyd med nougatskyr eller pandekager med hyld og grillede ferskner. Mums!

Når ALT skal på grillen. (Næsten) uden undtagelser.


Er der grænser for, hvad man kan grille? Nej. Ikke hvis du spørger Anne Hjernøe. Og det viser hun i sin kogebog Grill & grønt. Foruden Annes egne, appetitlige variationer på grillklassikere som ribs, pulled pork og grillspyd, giver hun også en masse ny inspiration til din grill med eksempelvis røgede blåmuslinger og den danske nationalret stegt flæsk med persillesovs. Som sagt: grillen har ingen grænser. Grøntsagerne skal også grilles, mener Anne, og vi er helt enige efter selv at have afprøvet hendes meget velsmagende opskrifter.

Til den eksperimenterende


Hvem elsker ikke en god, grillet hotdog? Selvom den klassiske variant med det hele ikke fejler spor, så er det nu også fedt at kunne imponere sine gæster med anderledes og overraskende smagskombinationer – og det er lige præcis, hvad Steen Larsen kommer med tips til i bogen Verdens bedste hotdogs. Den indeholder over 100 opskrifter på tilbehør, brød og pølser og har 40 nytænkende og mundvandsfremkaldende forslag. Prøv fx den tyrkiske lammedog med myntecreme eller den mexicanske med guacamole og, hold nu fast, ristede græshopper. Og så garanterer vi begejstring, særligt blandt vegetarerne, når du serverer den amerikanske, grillede gulerodsdog med mangorelish.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *