11 følelser du går igennem, når dit barn starter i skole

Du kan sikkert nikke genkendende til, at skolestarten medfører en voldsom tur gennem hele følelsesregistret. For moren, vel at mærke. Vi guider dig igennem rutsjebaneturen med GIFs, så du kan forberede dig eller mindes de mange emotionelle udsving.

Benægtelse

Skole? Nu? Mit barn er jo slet ikke så gammelt. Startede han ikke vuggestue i sidste uge? Jeg er jo slet ikke så gammel!

Fortrydelse

Vi skulle have øvet hans stavning meget mere hjemmefra! Vi skulle i det hele taget have forberedt ham (læs: os) meget bedre! Hvad har jeg overhovedet foretaget mig? Kan han dumpe første skoledag? Måske skal han lige vente et år?

Håb

Mit barn kommer til at elske skolen. Faktisk så meget, at han vil gå i skole hele livet. Han bliver optaget på de bedste universiteter. Han bliver helt sikkert til noget stort – jeg ved det bare!

Nostalgi

Skoletiden var jo det fedeste! Er jeg ret sikker på. Man får nye venner med det samme og hyggelige opgaver. Ren og skær idyl – ikke?

Bekymring

Får mit barn nogen venner? Kan han huske, hvordan man binder snørebånd? Husker han at sætte sig ned på toilettet, så han ikke rammer ved siden af? Hvad hvis han altid kommer til at skrive ”K” spejlvendt? Han bliver jo spist levende. Hvad hvis han bliver så nervøs, at han tisser i bukserne? Kan man egentlig det? I så fald kommer han sig nok aldrig over det. Det er jeg heller ikke sikker på, jeg gør. Det er helt sikkert for tidligt for ham, det her.

Irritation

Han vågnede kl. 6.30 hver. Eneste. Morgen. Hele. Sommeren! Nu starter skolen, og han vil ikke vågne om så der var en atombombe der sprang hos naboen eller en slikpose foran næsen på ham.

Selvbevidsthed

Spildte han yoghurt på trøjen i morges, uden jeg opdagede det? Har vi pakket det rigtige grej i tasken? Har han nok mad med? Er nødder/gluten/laktose tilladt? Bliver jeg hende den irriterende mor? Dømmer de mig for at give min søn en skoletaske med heste på (selvom han selv har valgt den)? Er jeg meget ældre end de andre forældre? Er jeg meget yngre end de andre forældre?

Forældreintra

Er et følelsesmæssigt stadie i sig selv. Punktum.

Stolthed

Tænk en gang! Mit smukke barn er blevet så stort og skal starte i skole og lære en masse nye ting og have nye venner. Min lille baby, som jeg skiftede ble på i går (altså, næsten) er nu et lille, selvstændigt individ. Hvor er det vildt!

Sørgmodighed

Hvor blev min baby af? Seriøst? Han bliver ældre og ældre. Jeg bliver ældre og ældre. F***! I morgen flytter han nok hjemmefra.

Glæde

Tænk lige på alle de skønne muligheder, der ligger for mit barns fødder. Og tænk, at jeg får lov til at følge ham i og hjælpe ham med hans læring og udvikling. Han kommer helt sikkert til at elske skolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *