Bøger vi glæder os til dette efterår

Sensommeren og efteråret er højsæson for nye udgivelser, og efteråret 2018 er absolut ingen undtagelse. Glæd dig til spændende nyheder fra blandt andre Lars Kepler, Merete Pryds Helle, Peter Høeg, Jesper Stein, Karin Slaughter og mange flere. Læs med her, og bliv klogere på efterårets mange bognyheder.

Vi kunne alt af Merete Pryds Helle

Vi starter med en af vores favoritter: Merete Pryds Helle. Merete Pryds Helle vandt De Gyldne Laurbær i 2016 for slægtsromanen Folkets skønhed. 7. september udkommer den selvstændige efterfølger til Folkets skønhed: Vi kunne alt. Denne gang møder vi Merle, der vokser op i et parcelhuskvarter i Værløse i begyndelsen af 1970’erne. Merles nabo er Fru Pryds, og datteren Merete bliver Merles veninde. De kendte personer fra Folkets skønhed går altså igen, og med Vi kunne alt får vi historien om, hvordan det var at vokse op i 1970’erne i en familie præget af sygdom og tålmodighed, der ikke altid slår til.

 

Brudstykker af Karin Slaughter

Thrillerens mester Karin Slaughter er tilbage! Denne gang med en selvstændig thriller om hemmeligheder blandt dine nærmeste. I tredive år har Andreas mor skjult sin sande identitet, men nu har fortiden indhentet hende. Et døgn senere ligger moren på sygehuset – skudt på grund af noget, hun ved.

Karin Slaughter er en forfatter i verdensklasse, og hendes bøger er gennemarbejde og fyldt med velskrevet spænding. Brudstykker udkommer på dansk 11. september.

 

Gennem dine øjne af Peter Høeg

Peter Høeg er en af dansk litteraturs helt store navne, og efter fire års pause udkommer Gennem dine øjne d. 14. september, som vi virkelig glæder os til! Peter Høeg er ikke bange for at stille skarpt på samfundets og kulturens skyggesider, og han har en særlig evne til at skildre skæve eksistenser.

Gennem dine øjne handler om muligheden for at kunne se ind i et andet menneskes bevidsthed og de konsekvenser, der naturligt følger med, når videnskaben bevæger sig over i naturens domæne.

 

Telefon af Ida Jessen

Ida Jessen er endnu en af dansk litteraturs store navne. Nu er hun klar med den selvstændige fortsættelse til Den der lyver, Det første jeg tænker på og Børnene, som de fleste kender som Hvium-romanerne. Lisa er nu flyttet til København og er tilknyttet en telefontjeneste, som man anonymt kan ringe til. Da Lisa en aften får en stemme i røret, river det op i det traumatiske tab af sønnen, der 15 år tidligere blev dræbt af en flugtbilist. Ida Jessen vandt De Gyldne Laurbær i 2010 for seneste bog i Hvium-serien, Børnene. Telefon udkommer 5. september

 

Mordet på kommandanten 2 af Haruki Murakami

Tidligere på året udkom den længeventede Mordet på kommandanten 1, der er nyt storværk af den japanske mesterfortæller Haruki Murakami. 7. november udkommer så bind nr. 2, der bærer undertitlen ”En metafor forandrer sig”.

Murakami er tilbage i topform, og vi er mange, der glæder os til afslutningen på historien. Haruki Murakami oversættes til dansk af Mette Holm, der formår at skabe den magi og særegenhed i sin oversættelse, som Murakami er så kendt og elsket for.

 

Månesøsteren af Lucinda Riley

Lucinda Riley er en af den slags forfattere, som vi altid glæder os til nyt fra. Hun er en populær dame over det meste af verden, og med De syv søstre-serien har hun for alvor slået sit navn fast som en læserfavorit. Den 8. november udkommer bog nr. 5 i serien – Månesøsteren. Denne gang følger vi søsteren Tiggy, der i sin søgen efter svar om sit biologiske ophav tager til Andalusien til den smukke by Granada. Ligesom de foregående bøger i serien flettes Tiggys historie sammen med et historisk spor, der både afslører hemmeligheder om Tiggy selv og om, hvor hun kommer fra.

 

Glæd dig også til

Efteråret byder desuden på ny thriller af svenske Lars Kepler. Meget tyder på, at forfatterparret bag pseudonymet virkelig udfordrer sine læsere denne gang. Bogen hedder Lazarus, og byder på mord, spænding og gruopvækkende fund i fryseren. Lazarus udkommer 2. november.

Jesper Stein er klar med sjette bog i serien om Axel Steen, Solo, der foregår i et delt Danmark, hvor de rige sætter dagsordenen, og hvor Axel Steens sans for retfærdighed for alvor kommer under pres. Solo udkommer 25. oktober.

Også Michael Katz Krefeld er klar med ny krimi dette efterår. Denne gang er det en selvstændig krimi, så fans af hans populære Ravn-serie må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Mørket kalder har kriminalkommissær Cecilie Mars i hovedrollen, og lad os bare sige, at hun er mere antihelt, end hun er helt. Så har vi ikke sagt for meget. Mørket kalder udkommer 23. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *