3 små bøger, der gør en bæredygtig forskel i din hverdag

Det er de små ting, der gør en bæredygtig forskel. Måske træffer du allerede en masse klimavenlige og socialt ansvarlige valg i din hverdag – måske endda uden du ved det. Her får du tre bud på små og overskuelige bøger, der giver anledning til at tage mere ansvar til daglig. Bare lidt.

Plastic not-so-Fantastic

9038675_1537276690

Vidste du, at der er ca. 51 trillioner stykker plastik i verdenshavene? Det lyder måske uoverskueligt, men her kan du faktisk gøre en forskel. Bogen F**k Plastic – 101 ways to free yourself from plastic and save the world stiller ganske simple løsninger op, som du måske ikke lige havde overvejet. Hvad med fx at købe en sæbebar i stedet for en plastik-sæbedispenser? Bogen giver også tips til plastikfri livsstil, såsom at holde plastikfri fester og tips til plastikfri make-up (jeps, make-up er også en af de helt store syndere!).

Det sociale ansvar

1746123_1537368678

Indrømmet – størrelsen på En bøn til havet af Khaled Hosseini er ikke af samme, lille format som de to andre, men den er på få sider, hvor illustrationer fylder mere end tekst. Allerede ved at investere i denne bog, har du gjort en forskel. Alle forfatterindtægterne i forbindelse med bogen går nemlig til UNHCR – FN’s flygtningehøjkommissariat, som arbejder globalt for at sikre flygtninges rettigheder. Det skyldes, at bogen er forfatterens forsøg på at ære de mange millioner familier, der bliver revet fra hinanden og tvunget til at forlade deres hjemland. Det er en fars hjerteskærende brev til sin søn om kærlighed og tab. Derfor efterlader En bøn til havet stof til eftertanke – og til handling.

Grønne og nemme hverdagstips

1696514_1537092190

Så bliver det altså ikke nemmere. Grønne hverdagstips er Signe Wennebergs lille guide med overkommelige forslag til at tilgodese miljøet i hverdagen og være med til at skabe en grønnere verden. Og så gør hun det med munter tone og helt uden løftet pegefinger. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”, skriver hun i forordet. What’s not to like?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *