Top 10 kogebøger til efterår og vinter

Efteråret er over os, og snart venter vinterens mørke og kulde. Der er dog ingen grund til at miste modet helt, for med efteråret og vinteren kommer nemlig også muligheden for at finde alle de gode opskrifter på gryderetter, supper og dejlig hjemmebagt brød frem fra gemmerne. Læs med her, hvor Arnold Busck anbefaler de 10 bedste kogebøger med lækre opskrifter til efterår og vinter.

  1. Meyers simremad af Claus Meyer

Meyers simremad er en vaskeægte klassiker, når det kommer til efterårs- og vintermad. Claus Meyer guider dig på pædagogisk vis og lærer dig alt om, hvordan du får det bedste ud af råvarerne og simreretterne. Bogen er fyldt med lækre billeder og er opdelt efter årstid. Det betyder, at du faktisk kan glæde dig til dejlige simreretter hele året – og ikke kun om vinteren.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Det gode brød af Chad Robertson

En anden klassiker, der er værd at have i sit køkken, er Chad Robertsons Det gode brød. Chad Robertson er manden bag det verdensberømte Tartine Backery i San Francisco, og mange rejser dertil for at smage hans legendariske surdejsbrød. I bogen deler Chad Robertson ud af sine opskrifter og viser, hvordan han laver verdens bedste brød.

 

 

 

 

 

 

  1. Supper & Co. af Kirsten Skaarup

Supper er perfekt til efteråret og vinteren, og der er ikke noget bedre end en dejlig varm suppe at varme sig på, når vinden rusker og regnen pisker ned udenfor. Med Supper & Co. får du masser af inspiration til nye spændende supper fra hele verden, der både smager fantastisk og er fyldt med alt det, din krop har brug for.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Salattøsen – Kål hele året rundt af Mette Løvbom

I Salattøsen – Kål hele året rundt viser Mette Løvbom, hvordan du uden besvær kan bruge kål som et lækkert alternativ til den klassiske grønne salat. Kål kan nemlig både spises råt og tilberedt og er desuden fyldt med antioxidanter, fibre og vitaminer, som kroppen sukker efter, når vinteren melder sin ankomst. Glæd dig til lækre opskrifter på salater, tærter, supper og meget mere.

 

 

 

 

 

 

 

  1. På glas og flaske af André Spange Nabulsi

Det er meget lettere at sylte, end man skulle tro! Og så er det færdige resultat ofte langt bedre, end det, du kan finde i supermarkedet. I På glas og flasker bog viser André Spange Nabulsi, hvor nemt og hurtigt, du kan komme i gang med at sylte derhjemme – og på den måde nyde godt af sæsonen grønsager, frugt og bær endnu længere.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Kartofler af Hans Beck Thomsen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Hurtigkarl

Gennem århundrede har kartoflen haft en fast plads på spisebordet i de danske hjem. Men den har fået et dårligt ry, og flere har valgt den lille knold fra i forsøget på at skære ned på stivelsen. Men vidste du, at kartoflen faktisk er en af de råvarer, der mætter allermest for færrest kalorier? Kartofler er både bogen til dig, der allerede elsker kartofler og som har brug for nye ideer til tilberedning – men bogen er også til dig, der endnu ikke kender til kartoflens mange muligheder.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Krydret af Anne Hjernøe og Ditte Ingemann

Det danske vintervejr kalder på varme og smagsoplevelser fra sydens sol. Med Krydret bringer Anne Hjernøe og Ditte Ingemann alle de dejlige krydderier i spil i et hav af skønne retter. Hvis du drømmer om krydrede simreretter, sprøde og smagfulde salater, fladbrød med fyld, aromatiske fiskeretter og skønne desserter, så er Krydret bogen for dig! Og råvarerne kan du selvfølgelig købe i dit lokale supermarked.

 

 

 

 

 

 

  1. Græskar af Søren Staun Petersen

En af efterårets mest fantastiske råvarer må være græskarret, der både er smuk med sin orange farve og smagfuld i et hav af forskellige retter. Græskar er fyldt med lækre opskrifter og er perfekt til dig, der gerne vil lære nye måder at bruge den skønne grønsag på. Derudover giver bogen dig også en fyldig guide til alle de forskellige typer af græskar.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Høst af Camilla Plum

Høsten har altid været forbundet med fest, overdådighed og glæde, og høsten er kulminationen på forårets og sommerens hårde arbejde i haven og markerne. Camilla Plum fortæller i Høst om alle de muligheder, som både haven og naturen byder på i form af lækre råvarer, der bare venter på at blive brugt i køkkenet. Høst er klassisk Camilla Plum, hvor hun deler ud af alle sine erfaringer med madlavning og gode råvarer.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Hey! Det er vildt af Julie Hey

Julie Hey er tilbage med en kogebog til alle, der elsker efterårets væld af dejlige råvarer fra naturens spisekammer. Hey! Det er vildt er en moderne og uformel kogebog med fokus på vildt – primært ænder, fasaner og råvildt – men med opskrifter, der også nemt kan bruges til blandt andet kylling. Glæd dig også til dejlige opskrifter på alverdens tilbehør og desserter, der passer perfekt til den vilde hovedret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *